Titolo: PRAG [ČEŠKA]: ANARHISTI ZAPALILI DVA POLICIJSKA VOZILA (14.02.2016.)
w-6-wp-654-import-1.png

U praškoj policijskoj stanici, u ulici Nad Úpadem, 14.02.2016., zapaljena su dva policijska vozila. Požar je počinjen zapaljivom napravom s tajmerom.

Odgovornost za navedenu sabotažu preuzima Mreža revolucionarnih ćelija (SRB) - Ćelija solidarne subverzije.

Vozila su zapaljena u znak solidarnosti s anarhistom Martinom Ignačákom, koji se nalazi zatočen u praškom zatvoru Pankrac, gdje je izložen stalnoj torturi.

Martin je zbog svog opiranja kapitalističkom sistemu suočen s napadom onih koji žele sačuvati kontinuitet kapitalističkog izrabljivanja. Zatvor je jedan od oblika napada. Drugi oblik je uskraćivanje odgovarajuće prehrane. Martin je vegan, iz razumljivih razloga. Ne želi jesti jaja, mlijeko i ostale proizvode koji proizlaze iz okrutnosti nad životinjama. Martin se mnogo prije hapšenja već hranio samo biljkama, odnosno slijedio vegan dijetu. Zatvorska uprava mu sada uskraćuje to pravo i odbija da pruži vegansku hranu, mada je pristup veganskoj prehrani propisan zatvorskim pravilnikom i drugi zatvorenici vegani dobivaju takve obroke. Martin je očito žrtva torture, a posljedice mogu biti ozbiljni zdravstveni problemi ili smrt.

Metode korištene za mučenje Martina Ignačáka su neprihvatljive. Ali mi se nećemo obmanjivati da se situacija može bitno izmijeniti upućivanjem zahtjeva instituciji koja sama po sebi predstavlja dio problema. Anarhisti umjesto toga odabiru direktnu akciju. Solidarnost izraženu kroz subverzivno djelovanje usmjereno protiv struktura koje muče našeg druga i jamče kontinuitet kapitalizma. A policija je dio tih struktura. Zato su meta naše sabotaže bila njena vozila, koja ih koristi kao potpornu tehnologiju pri širenju represije.

Martin Ignačák se nalazi u istražnom zatvoru u očekivanju suđenja. Spektakl u kojim će korporacija zastrašivati terorizmom i ekstremizmom - riječima kojima lakeji države vole opisivati anarhističku borbu, kako bi njen karakter emancipacije sakrili od očiju svih onih koji imaju brdo razloga da se pobune zajedno s nama. Službeni sudski proces bit će nesumnjivo jedna velika predstava sile. Kazališna scena u kojoj će glavnu ulogu imati užasni monstrum. Tu će ulogu, s oduševljenjem, igrati država i njeni potrčci. Sasvim je jasno da je presuda već davno donijeta u tajnosti. Martin Ignačák je već osuđen na smrt. Ta se presuda izvršava na podli način putem uskračivanja odgovarajuće prehrane. Mreža revolucionarnih ćelija neće ostati inertna. Naša će subverzija biti prisutna dok god ne dostignemo naše ciljeve. Kratkoročne, dostojanstvo za Martina Ignačáka. Dugoročne, uništenje sistema, koje će donijeti dostojanstvo Martinu i nama.

Solidarnost s Martinom Ignačákom!

Solidarnost sa svima koji su suočeni s napadima države!

Ćelija solidarne subverzije / Mreža revolucionarnih ćelija (SRB) - 14. 2. 2016

Izvor:Jailbreaking