Titolo: HARILAOU-SOLUN [GRČKA]: IZJAVA O PREUZIMANJU ODGOVORNOSTI ZA NAPAD NA POLICIJSKU STANICU (17.01.2015.)
Argomenti: Rivendicazioni, Grecia
w-3-wp-393-import-1.png

17. janura pojavili smo se ispred policijske stanice u Harilaou, vraćajući samo djelić nasilja kojeg ona svakodnevno primjenjuje protiv njenih glavnih počinioca.

Kada bi napravili popis djela policijskih nečovječnosti u samo par posljednjih mjeseci, bio bi zaista dugačak. Gušenje prosvjeda 17. novembra i 6. decembra diljem čitavog grčkog teritorija, čistača, osoba s posebnim potrebama i čistke imigranata, su samo neki od slučaja koji su se desili. Ništa od toga nas ne iznenađuje, samo nas ispunjava još većom mržnjom. Mutne izjave o upotrebi pretjerane sile, osim što se ne odnosi na nas, služe obmani i prikrivaju bit srži položaja te kopiladi općenito. Kao stražari sistema uvijek će biti ispunjeni mržnjom protiv onih koji se bore protiv njega, i onih koji remete red. Oni moraju izazivati bojazan i utjerivati strah ostalima.

Nedavno, država je nametnula zatvore visoke sigurnosti, koji su pripremani da bi zatvorili borbeno stanovništvo u zatvore oštrijih uvjeta, kako bi mogli poslati jasnu poruku što budućnost priprema za one koje se bore. Čak predajući svoju vanjsku stražu pandurima, oni stječu sposobnost da slijepo nametnu svoju brutalnost zatvorenicima u bilo kojem trenutku.

Zato, uz sjećanje spojeno sa sviješću, ne zaboravljamo one koji su mučeni u ćelijama i na ispitivanjima, one koji su ubijeni na ulicama, pretučeni na prosvjedima, onima kojima su slobodu otele prljave pandurske ruke, one koji se nisu ustručavali da pruže otpor nasilju, udarcima, identifikaciji i tjelesnoj pretrazi, one koji održavaju svoju mržnju neizmijenjenu.

Nebitno o obećanjima nadolazeće vlade, molotovljevi kokteli će uvijek bi draži.

Nemojmo ostaviti ništa bez odgovora. Napadnimo mehanizam države i kapitala.

Solidarnost zatvorenim revolucionarima

Act For Freedom Now