Titolo: SOLUN [GRČKA]: VANDALIZIRANA ZOOTECHNIA PROTIV IZRABLJIVAČKE ŽIVOTINJSKE INDUSTRIJE (01.02.2015.)
w-3-wp-357-import-1.png

Između 29.01. i 01.02. u Solunu se održava DETH-HELEXPO[1], 9. Zootechnia 20015. Najveće mjesto susreta, na Balkanu, za vlade, privatnike i akademske institucije koje traže nove rastuće projekte u domaćoj industriji tzv. produktivnih životinja. Životinje koje se rađaju, odrastaju i umiru u najbrutalnijem zatvoru, samo da bi stvorile poslovni profit svojim vlasnicima. Taj mentalitet koji povezuje industriju s pripitomljavanjem i izrabljivanjem prirode i životinja, uključujući i ljude, je uvijek isti. Pohlepa, profit, vladanje i uništenje - sve za dobrobit moćnika i njihovih zaštitnika.

Najviši stupanj vladajuće civilizacije, kapitalizam, širi svoje krakove izrabljivanja na svaki aspekt svijeta prirode, ali i na živote zajednica - Životinje se izrabljuju na farmama, u laboratorijima, za medicinska istraživanja, za odjeću, modu i spektakl - Prirodu pljačkaju u potrazi za energijom i izobiljem, da bi izgradili gradove-zatvore i intenzivnu poljoprivredu - Ljude pretvaraju u robove radničkog ropstva, kontrole, sprječavanja, tehnološkog života, odgoja, zatvora, vojske, dominacije...

<strong>I budući da ne možete ponuditi kruh, mi želimo igre...

</strong>

Održava se također i 5. Međunarodni Festival Psa, gdje će po broju događaja posjetitelji imati priliku vidjeti sve uloge koje pas ima u društvu - drugar, prijatelj, stražar, lovac...

Radilo se o lancima ili remenu... porobljavanje i izrabljivanje nisu ništa izmijenila, osim svojih maski. Dok kod "produktivnih" životinja iskorištavaju sve što mogu, kod "kućnih" životinja vješto su stvorili opsežnu društvenu stratifikaciju koja podsjeća na onu ljudsku. Na tome se izgradila čitava jedna životinjsko-prijateljska industrija sa specijaliziranim proizvodima za sve slučajeve.

Očekuje se da će i salon konja biti impresivan, gdje će kao na prethodnom događaju izložba kompenzirati posjetitelja.

Mada su organizirani cirkusi sa životinjama u Grčkoj zabranjeni i napušteni, još i dalje postoji spektakl sa životinjama-robovima. Ljubav prema prirodi/životinjama se obično poistovjećuje s rukovanjem sa životinjama/prirodom, uvijek iz perspektive rukovoditelja, nadzornika i gospodara, noseći masku senzibilnosti, s profitom i nastavkom antropocentrične točke gledišta kao vječnog cilja. Točka gledišta koja postavlja čovjeka u poziciju gospodara prirode i prisiljava druge životinje, pošto su one "inferiorne", da ga oponašaju, budući da neće biti nikada sposobne da ga dostignu.

Industrije i sitna vlasništva

Radilo se o običnom ovčaru ili jedinici napredne proizvodnje Westfalia Technologies, farmski uzgoj ostaje i dalje najrašireniji i moralno opravdani genocid u ime autoritarnog uvjeta jedenja mesa. Naravno, pri takvom obožavanju nema mjesta za moralne granice, čak i kada dolazi iz genetskog poboljšanja organizama, što znači kontrolirane mutacije gena, kao ovca Frizarta koju je predstavilo Poljoprivredno i Uzgajivačko Društvo Zapadne Grčke. Radi se o relativno novoj rasi ovce, koja je "najprije stvorena" između 60-ih i 80-ih, sa specifičnom težinom, vrstom tijela i najvažnije, s genetskim sistemom koji želi biti najuspješniji i "najučinkovitiji". No, tko vam je rekao da učinkovitost ovisi o koliko mlijeka, vune ili potomaka može dati?

Ludilo zapadnog mesno-manijačkog svijeta uspjelo je izjednačiti slobodni nomadski život ovce s dobro nauljenim strojem svojih tvornica, s ekonomskom i potrošačkom koristi, s ganjanjem reklama i industrijom genetski modificiranih organizama kao primarnim principom vodiljom.

Mi, kao anarhisti, pod dobrobiti podrazumijevamo slobodu, samo-određivanje u životu i izborima, bez gospodara i robova. Iz tog smo razloga, u nedjelju 01.02., napali ulaz DETH-HELEXPO u ulici Egnatia. Kao simbolični čin protiv Zootechnie bacili smo boju i katran na šaltere za prodaju ulaznica i na reklamne plakate izložbe.

Za uništenje antropocentričnog svijeta dominacije

Do Anarhije

P.S. Zatajivanje incidenta je standardna i očekivana praksa. Nema veze koliko se trudili mi ćemo uvijek biti ovdje da upropastimo vaš imidž.

Anarhisti

<em>Napomena prevoditelja na engleski:

1. Jedan od najvećih izložbenih prostora u Grčkoj.

</em>

Izvor: InterArma