Titolo: UK: ZAPALJENA VOZILA U ZNAK SOLIDARNOSTI S NIKOSOM ROMANOSOM I REMI FRAISSEOM
w-2-wp-261-import-1.png

Francuska policija je ubila Rémi Fraissea, dok istovremeno pokušava ugušiti borbenu okupaciju šume koja bi spriječila branu u Sivensu. Zapalili smo vozilo u službi francuske multinacionalke GDF (koja radi na izgradnji novog nuklearnog reaktora nedaleko do Hinkley Pointa, a istovremeno je umiješana i u druge nuklearne projekte u raznim zemljama, nameće brane na nezamjenjivim domorodačkim zemljama uz podršku brazilske vojske, pruža infrastrukturne usluge na Shetlandskom otočju jednom od najvećih naftnih i plinskih terminala u Europi, upravlja brojnim francuskim zatvorima, a općenito radi na razvoju tehnologija uvijek istih banaka i trgovačkih poduzeća, nastojeći predstaviti industrijski kapitalizam kao održivi razvoj).

Na području Long Ashtona zapalili smo i jedan smioni 4x4, dva luksuzna sportska automobila i jedno vozilo OSC-a (koju smatraju jednom od najvrhunskijih zaštitarskih firmu u UK-u, i koja pruža usluge zaštitarstva, patroliranja, instalacije nadzornih video-kamera i monitoringa itd.).

U Francuskoj okupacija Z.A.D.-a ("Zone À Défendre" - područje za obranu, nap.prev.] nije pokleknula naspram planirane eko-katastrofe koja vodi u uništenje važnih staništa kako bi se napajao transgenični kukuruz. Anarhija je prepriječila put industrijalcima.

Drugačija destrukcija je moguća.

Širi se klasna podjela, usporedo s neprekidnim uništenjem okoliša i erozijom značenja naših života, zar oni misle da ćemo svi trčati za njihovom zemljom iz snova ispunjenom proizvodima i povlađivati društvenoj koristi? Šire se oskudica, kontrole i sprečavanja, linije su povučene, a mi znamo gdje stojimo. Da li još netko uopće vjeruje da policija zaista drži ovaj grad pod potpunom kontrolom?

Možete zatvoriti Reissa Goyana Wilsona (za podmetanje požara u policijsku stanicu u Nothinghamu, 2011.), ali ne možete ubiti naša sjećanja. Dok država guši neprijatne studentske prosvjede, dok nemilosrdno prolijeva krv antiautoritaraca i potklase u Londonu, Parizu ili Fergusonu, potpaljuje i augustsku vatru.

Bristol će nositi titulu Europske Zelene Prijestolnice iduće godine. Kao da netko zaista može vjerovati da postoji i minimalna namjera suočavanja s masakrom kojeg je prouzročila kapitalistička ideologija ekonomskog rasta, naravno, ekološka priča dvostrukog značenja (rat je mir, gradovi su zeleni itd.) pokriva radost vlasnika za dodatna ulaganje u rastuću "zelenu" ekonomiju i njene dodatke, dok kriza biorazličitosti napreduje nekontrolirano. To je šala (visoke cijene), ista kao kada je Nantes dobio tu istu titulu 2013., gdje uz još jednu ZAD raste oštra borba protiv razvoja ogromnog "zelenog" aerodroma, sa svim popratnim.

Na isti način nećemo pratiti šaradu ekomanipulacije* i interese kapitala koji stoje iza nje, ni samozadovoljne ceremonije, nego mjesta na kojima ti isti obavljaju svoje svakodnevne poslove, i ulice na kojima se vrijednosti i norme ove civilizacije reproduciraju. Nismo slučajno zapalili noć, zato što ostati po strani i vjerovati stručnjacima nije dovoljno za suočavanje s našom bijednom situacijom unutar kolebljivog, bio-ubitačnog carstva.

Protiv klasnog društva i industrijskog razvoja, te i nadasve protiv razvoja ekonomanipulacije - Pobjeda Z.A.D./Testet i Z.A.D./Notre-Dames-des-Landese - Pobjeda rotirajućem štrajku u sistemu grčkog zatvora (podrška našem drugu iz FAI, Nikosu Romanosu) i svim zatvorenicima u ratu u zatvorima.

F.A.I. Baklje u Noći - Front za Oslobođenje Zemlje

Izvor: ABC Hurricane

*Ekomanipulacija ili greenwashing: stvaranje percepcije o ekološkoj odgovornosti poduzeća i institucija, bilo da se radi o povećanju profita ili o dobivanju političke podrške (nap.prev.)