Titolo: ČILE: ZAPOČELO SUĐENJE PROTIV VICTORA MONTOYE
w-2-wp-230-import-1.png

20. oktobra započelo je 2. suđenje protiv Victora Montoye, nakon što je sudac 10. septembra 2014. odlučio da poništi prvu presudu, kojom je drug bio razriješen optužbe za napad na kasarnu u Vizcachas. Odluka je bila donijeta tokom prave antiterorističke histerije, nakon napada u septembru u podzemnoj željeznici.

Ovaj put će suđenje pokušati dostići apsurd, ridikul i najosvetničkije želje Moćnika.

Policija koja je na prvom suđenja izjavila da se radilo o pokušaju ubojstva, sada kaže da se radi samo o manjim ranama. Ministarstvo Unutarnjih Poslova koje ga je u početku optužilo za terorizam, nakon što je takva optužba odbačena izmijenilo je optužbo zakonom o posjedovanju oružja, sada je ponovno odlučilo da ga optuži na temelju antiterorističkog zakona.

U međuvremenu (anti)terorističko tužilaštvo i dalje ustraje u namjeri da osudi Victora ovim pogubnim zakonom.

Na početku suđenja obrana je zatražila da se umanji intenzitet policijske kontrole, kojoj je Victor podvrgnut tokom kućnog pritvora i koji predstavljaju stalno mučenje neprekidnim dolascima i odlascima policije i njenih aparata, 3 ili 4 puta na noć, i ne dozvoljavaju Victoru i njegovoj obitelji da spavaju.

Suđenje se nastavlja na sudu Oral de Puente Alto, pokraj stanice podzemne željeznice "Infancia", i trebalo bi trajati nekoliko tjedana.

Solidarnost s Victorom

Izvor: publicacion refractario via RadioAzione