Titolo: ČEŠKA: IZJAVA O PREUZIMANJU ODGOVORNOSTI ZA NAPAD NA POLICIJSKO VOZILO

http://iframewidth=560height=315src=//www.youtube.com/embed/-cgRol8xAKUframeborder=0allowfullscreen/iframe

DOWNLOAD VIDEO .flv: Zapaljeno policijsko vozilo

Napomena yu.radioazione: Ova izjava nije objavljena zato jer podržavam klasnu borbu, proletarijat i ostale komunističke pojmove, nije objavljena zato jer podržavam tjedne/dane solidarnosti pošto se solidarnost iskazuje svakodnevno a ne zaokruživanjem datuma na kalendaru kao što nas to uče država i Crkva svojim "Danima" i "Sjećanjima na", niti je objavljena zato jer podržavam ideje navedenih zatvorenika, nego jednostavno kao aktivni primjer izražavanja anarhističke solidarnosti i u Istočnoj Europi, koja se sastoji od djela a ne samo od riječi (često ispisanih na komadu plahte ili dijelu zida, zabilježeni fotografijom i objavljeni metodom društvenih mreža), zato što se ti isti zatočeni anarhisti nalaze iza rešetka ne samo zbog svojih ideja, riječi, već zato, i nadasve, jer su te iste sproveli u djelo.

* * *

Izjava o preuzimanju odgovornosti za napad na policijsko vozilo u Ústí nad Labem

U znak solidarnosti s anarhističkim zatvorenicima širom svijeta u subotu ujutro 30.08.2014. zapalili smo policijsko vozilo parkirano na ulici ispred stanice Truhlářova u Ústí nad Labem. Događaj je postao dio mozaika solidarnih aktivnosti tokom Međunarodnog tjedna solidarnosti s anarhističkim zatvorenicima, od 23. do 30.08.2014.

Francesco Puglisi, André Mazurek, Yiannis Dimitrakis, Olegovich Igor Kharchenko, Rebecca Rubin, Bill Dunne, Nikos Maziotis i mnogi drugi poznati i nepoznati. U zatvoru su zbog svojeg anarhističkog ponašanja i djela. Napad požarom na policiju je poruka solidarnosti poslana svima njima. Poruka ove direktne akcije je jednostavna. U klasnom ratu koji je u toku države zatvaraju u zatvore osobe koje se aktivno odupiru. Zato je nastavak otpora odgovarajući znak solidarnosti sa zatvorenicima.

Cilj zatvora je, nesumnjivo, ne samo izolirati i pokoriti zatvorenike. U širem smislu njihov je zadatak utjecati i na one koji se nalaze izvan zatvorskih ćelija. Zastrašiti svaku osobu koja se odupire i slomiti njezinu volju za borbom protiv države. Anarhističke grupe diljem svijeta dokazuju da je praktički nemoguće dostići takav cilj. Dok države zatvaraju brojne anarhiste, drugi unatoč rizicima nastavljaju pobunjeničku praksu. Napad požarom u Ústí nad Labem još jednom želi snažno podsjetiti da ne mogu ugušiti naše drugove među zatvorskim zidovima, kao što ne mogu slomiti slobodarsku volju za otporom. Naprotiv, svaki čin državne represije protiv anarhističkog pokreta stvara nove pobunjeničke strasti. Koje se konkretiziraju kroz raznolike direktne akcije i nastavit će se dok drugovi i drugarice ne napuste zatvor.

ćelija Proleterska solidarnost / Mreža revolucionarnih ćelija - 30.08.2014.

Izvor: Jailbreaking i 325