w-1-wp-124-import-1.png

Od 17. juna drug Gabriel Pombo Da Silva se nalazi u privremenoj izolaciji u zatvoru A Lama zato što je odbio premještaj na jedan od odjela maksimalne sigurnosti, sa svim posljedicama života u jednom od takvih odjela, te zato što je odbio da dijeli ćeliju s još jednim zatvorenikom, što će mu ponovno pokušati nametnuti. Čekamo da vidimo što još pripremaju...

Situacija je već krenula pravnim putem, ali smatramo da je važno izraziti i dokazati da nije sam, tražeći putem faksa (telefonskim pozivima ili običnom poštom, kako je povoljnije) da zatvorska uprava prekine šikaniranje Gabriela.

Prijedlog za slanje zatvorskoj upravi i zatvoru A Lama. Pošiljke se mogu slati od danas nadalje (pošto već sada mogu biti donesene odluke na njegovu štetu). Predlažemo vam zajedničke datume kako bi se stvorio veći pritisak: petak 27. juna, ponedjeljak 30. juna i utorak 1. jula.

Secretario General de Instituciones Penitenciarias

Ángel Yuste Castillejo: C/ Alcalá, 38-40, 28014 Madrid (Madrid), Španjolska

Telefon (0034) 913354700

Fax (0034) 913354052

Centro Penitenciario A Lama (Pontevedra), Monte Racelo s/n, 36830 A Lama (Pontevedra), Španjolska

Telefon (0034) 986 75 80 00

Fax (0034) 986 75 80 11

P.S. Gabrielova adresa za slanje solidarnosti:

Gabriel Pombo Da Silva

C.P A Lama, Monte Racelo s/n, 36830 A Lama (Pontevedra), Španjolska

Prijedlog faksa:

U augustu 2013. Gabriel Pombo da Silva premješten je u zatvor A Lama u Galiciji, gdje završava izdržavanje kazne. Već prije (odnosno prije premještaja) zamjenik direktora Sigurnosti odlučio je podvrgnuti Gabriela FIES režimu, unatoč prethodnoj odluci pravosuđa i zatvorske uprave (to jest mjesec ranije, kada se Gabriel još nalazio u zatvoru Villena) da povuče režim FIES zbog neosnovanih razloga.

Od tada je podvrgnut, na potpuno arbitraran način, različitim mjerama sigurnosti, kao iznenadna zabrana škole, mada ju je pohađao već duže vremena, oduzimanje većeg dijela pošte bez obavijesti što je zadržano i zbog kojeg razloga, zaplijena tekstova iz ćelije u njegovoj odsutnosti.

Tome treba nadodati brojne premještaje s jednog odjela na drugi bez obrazloženja i logike: na primjer dok insistiraju na sigurnosnim razlozima izvlače ga iz jednog odjela sigurnosti, a istovremeno govore o "opasnosti" da bi opravdali primjenu režima FIES i kontrolu svih oblika komunikacija, a k tome mu nameću i da dijeli ćeliju s drugim zatvorenikom na odjelu maksimalne sigurnosti...

Samo zato što je odbio ovaj posljednji nalog, Gabriel Pombo da Silva stavljen je izravno u privremenu izolaciju do 17. juna 2014., gdje još i sada očekuje odluku. Sve navedene mjere mogu se protumačiti samo kao jedno neprekidno i nesnosno šikaniranje Gabriela.

Ta situacija mora biti riješena prekidom svih oblika šikaniranja i ucjene o podijeli ćelije, nakon svih godina izolacije kojima je bio podvrgnut tokom vremena provedenog u španjolskim zatvorima.

Tražimo i zahtjevamo povlačenje režima FIES, kao i europski nalog za uhićenje (OEDE), koji su izdale talijanske vlasti, i koristi se za neprekidnu izmjenu režima kojima je podvrgnut, a samo ga je talijansko pravosuđe povuklo već 18. aprila 2014.

Izvor: Publicacionrefractario via RadioAzione