h-n-hag-nizozemska-vandalizirana-spanjolska-ambasa-1.jpg

Vandalizirana španjolska ambasada u znak solidarnosti s drugaricom uhapšenom za pljačku banke u Njemačkoj (30.06.2016.)

U četvrtak noć, 30. juna 2016., izvršili smo solidarna djela s našom drugaricom zatvorenoj u totalnoj izolaciji u Španjolskoj zbog optužbe da je sudjelovala u eksproprijaciji banke u Aachenu, Njemačka, prije dvije godine. Sada čeka izručenje Njemačkoj do kojeg će vjerojatno doći već idućeg tjedna.

Kao znak solidarnosti ispisali smo sprejem "Sloboda za našu španjolsku drugaricu" po zidu španjolske ambasade u Hagu, Nizozemska, te zalijepili brave.

Istog jutra, u vrijeme najveće gužve, objesili smo transparent iznad autoceste, s natpisom: "Zapalimo sve zatvore! Sloboda za našu španjolsku drugaricu!".

Ne zanima nas da li je drugarica zaista odgovorna za pljačku banke ili pak nije. Eksproprijacija je etički pravedno i politički opravdano djelo, metoda borbe koja je sastavni dio povijesti svih revolucionarnih pokreta. U stvari, unatoč neprekidnim pokušajima Moći da svede tu metodu na razinu "uobičajenog zločina" iz pohlepe, činjenica je da je eksproprijacija prostora akumulacije kapitala stalno prisutna u našoj povijesti: od anarho-sindikalnih grupa s početka XX stoljeća koje su pljačkale banke da bi podržale štrajkaše ili pomogle obiteljima zatvorenih drugova, do različitih autonomnih grupa iz sedamdesetih i osamdesetih.

Pozivamo sve da poduzmu solidarna djela s drugaricom zatvorenom u Madridu! Neposredno oslobođenje drugarice!

Zapalimo sve zatvore!

<em><strong>Solidarni,

Neki anarhisti</strong></em>