Titolo: TORINO [ITALIJA]: REPRESIVNA OPERACIJA
Argomenti: Italija, repressione
w-8-wp-86-import-1.png

U rano jutro 3. juna 2014. pokrenuta je represivna operacija predvođena javnom tužiteljicom Pedrottom i tužiteljom Rinaudijem, protiv različitih anarhističkih i antiautoritarnih konfliktualnih sredina. Digos [politička policija, nap.prev.] i karabinjeri izvršili su 25 pretresa u Torinu i u regiji Piemonte, među kojima i u skvotu Asilo Occupato i u okupiranim stanovima u ulici Lanino. Osim toga izrečene su i različite mjere ograničenja: 11 u zatvoru, 6 u kućnom pritvoru, 4 obaveze prebivališta, 4 zabrane prebivališta, 4 obaveze javljanja u policijsku stanicu. Sveukupno 111 osoba pod istragom za različite optužbe, od "otmice" (zato što je opkoljen jedan sudski službenik tokom deložacije?) do "iznude" (zato što je zatraženo da preda svoju olovku?)... pa sve do "uništenja", "opiranja i vrijeđanja javnog službenika", "prijetnji" i "okupacija zgrada"; strateški odabir inkvizitora ne predviđa upotrebu sredstava kao što su kaznena djela udruživanja, već "sudjelovanje" u počinjanju kaznenih djela.

U biti, istraga je izgrađena u namjeri da se udovolji velikim gradskim moćnicima: građevinskim tvrtkama, bankarima, cementarima i Demokratskoj Stranci, koji se notorno preklapaju i isprepliću besprekidno.

Optužbe podignute protiv drugarica i drugova odnose se nadasve na prakticiranje otpora pri deložacijama (od blokada do okupacije ureda sudskih službenika), spontanih prosvjeda i napada na urede Demokratske Stranke posljednjih mjeseci, u pokušaju smirivanja putem kaznenih mjera one koji, u različitim gradskim četvrtima, promiču samoorganizaciju izrabljenih i deložiranih u prisvajanju stambenih prostora, u borbi protiv džentrifikacije, građevinskih špekulacija te političkih i financijskih subjekata koji svudgje harače naše živote.

Nakon sati otpora na krovu, panduri su napustili skvot Asilo Occupato i ulicu Lanino, koji ostaju u rukama skvotera i nastanjenih obitelji.

Adrese uhapšenih drugova:

Daniele Altoè - C.C. Piazza Don Soria 37 – 15121 Alessandria

Andrea Ventrella - C.C. Via Port’Aurea 57 – 48121 Ravenna

Paolo Milan - C.C. Brissogne, Loc. Les Iles 14 – 11020 Aosta

Toshiyuki Hosokawa - C.C. Brissogne, Loc. Les Iles 14 – 11020 Aosta

Giuseppe De Salvatore - C.C. Via dei Tigli 14 – 13900 Biella

Francesco Di Berardo - C.C. Via Roncata 75 – 12100 Cuneo

Nicolò Angelino - C.C. via Maria Adelaide Aglietta 35 – 10151 Torino

Marianna Valenti - C.C. via del Rollone 19 – 13100 Vercelli

Fabio Milan - C.C. via del Rollone 19 – 13100 Vercelli

Michele Garau - Strada Quarto inferiore 266 – Loc. Quarto Inferiore – 14030

Adrese zatvorenika NoTav pokreta [protiv izgradnje superbrze željeznice, nap.prev.]:

Claudio Alberto C.C. Via Arginone 327 - 44122 Ferrara

Niccolò Blasi C.C. Via Casale San Michele 50 - 15100 Alessandria

Chiara Zenobi C.C. Via Bartolo Longo 92 - 00156 Roma

Izvor: RadioAzione