Titolo: MEXICO CITY [MEKSIKO]: POLICIJSKO ŠIKANIRANJE ČLANOVA ANARHISTIČKOG CRNOG KRIŽA
w-5-wp-526-import-1.png

U posljednjih nekoliko mjeseci prisustvovali smo eskalaciji represije slobodarskog i anarhističkog pokreta putem strategija korištenih U Mexico Cityju: brojne i uvijek iste, teške, optužbe, bez obzira na specifičnu situaciju, povodeći se za diktatom države.

Progoni i ukazivanje prstom u medijima su osnovni elementi njihovih namještaljki: navesti imena grupa, osoba ili prostora (postojali oni ili ne), stvoriti veze koje u stvari ne postoje, usporediti sve i svakoga s vertikalne točke gledišta, pokušati nas ugurati u shematično vodstvo. Naravno, to dokazuje duboko nepoznavanje i/ili prezir anarhističkih ideja, koje nemaju veze s tom vrstom hijerarhijske logike.

S druge pak strane imamo vladine pokušaje da pravno klasificira anarhizam ili "anarhističko ponašanje" kao terorizam, uz teške optužbe i uz parametre maksimalne sigurnosti, da bi kasnije odbacili optužbe zbog nedostatka dokaza - ali uvijek ostavljajući otvorenu prijetnju da se "istraga nastavlja". Apsurdne istrage, koje se arbitrarno odnose na grupe i pojedince koji egzistiraju na različitim područjima.

To ide paralelno s policijskim nadzorom i nadgledanjem određenih pojedinaca u pokušaju zastrašivanja, i kao provokacija određenih autonomnih prostora.

U okvirima navedene strategije, među mnogim drugim drugovima, grupama i kolektivima, ime Cruz Negra Anarquista México [Anarhistički Crni Križ Meksiko] istaknulo se u napomenama, "istragama" i policijskim ili političkim izjavama.

Smatramo da je važno javno objaviti da su se posljednjih tjedana pojavili pojedinci, izgleda iz "istražne" policije Mexico Cityija, ispred domova i radnih mjesta nekih od nas, prijeteći našim susjedima i članovima obitelji, tvrdeći da samo obavljaju svoj posao nadzora i sigurnosti.

Osim što pozivamo na prekid tog progona, objavljujemo ovu javnu izjavu kao poziv na buđenje: Znamo da je represija sastavni dio države, koju smo proglasili neprijateljem. Znamo da su njeni zatvori i njena policija temelji njene moći i njene dominacije. I znamo da je naš rad oko anti-zatvorskog stava, podrške i pratnje drugova u zatvoru izravno proturječan njenoj moći i dominaciji.

Ali isto tako znamo i da SOLIDARNOST MEĐU ANARHISTIMA NIJE SAMO RIJEČ NA PAPIRU!

U ovom kontekstu, molimo pojedince, kolektive i grupe afiniteta, drugove koji su bili aktivni posljednjih godina, da budu pažljivi i da nastave pružati istu solidarnost koju smo i do sada dobivali.

<strong>Srušimo zatvorske zidove!

Sloboda svima!</strong>

Anarhistički Crni Križ Meksiko

16. juni 2015.

Izvor: 325