Titolo: UK: actforfree.nostate.net OBJAVIO PAMFLET SOLIDARNOSTI S 3 ANARHISTIČKA DRUGA UHAPŠENA 5.01.2014. U MEXICO CITYJU
w-2-wp-245-import-1.png

DOWNLOAD PDF: "Neither Guilty Nor Innocent"

"NI KRIVI NI NEVINI"

Zbirka informacija, pisama i vijesti u vezi hapšenja i zatvora drugova anarhista Amelie Pillierst, Fallon Poisson i Carlosa Lópeza Martina, uhapšenih 5. januara 2014. u Mexico Cityju nakon napada na urede Meksičkog Tajništva za Komunikaciju i Transporte, i Nissana.

Izdanje ovog bukleta uredio je i štampao actforfreedomnow za distribuiranje tokom Tatto Circusa u Londonu 2014. Doprinosi će biti poslani zatvorenim drugovima u Meksiku.

Sloboda će procvjetati iz pepela zatvora!

Ovaj pamflet je "work in progress", zbirka informacija, pisama i vijesti u vezi hapšenja i zatvora drugova anarhista Amelie Pillierst, Fallon Poisson i Carlosa Lópeza Martina, uhapšenih 5. januara 2014. u Mexico Cityju nakon napada na urede Meksičkog Tajništva za Komunikaciju i Transporte, i Nissana.

Od prvog trenutka njihovog zatočeništva drugovi su svim naporima nastojali probiti zidove i održati kontakt s vanjskim svijetom. Njihova pisma su istovremeno informativna i nadahnjujuća. Opisuju gotovo surealne uvjete izolacije u koje su stavljeni, u (neuspješnom) pokušaju meksičke države da ih optuže za "terorizam", te izazovnu i često otrovnu - u svakom smislu te riječi - zatvorsku sredinu. Pošto nisu pokleknuli pred šikaniranjem državnog terora i njegovih prostota, nastavili su živjeti svoje živote u kreativnoj borbi, dijeleći ih, prenoseći snagu i projektualnost, što je poticajno i provokativno za drugove diljem svijeta, kako za one koji su zatočeni, u "ilegali", tako i za one, kao što smo mi, koji neprekidno nastoje preživjeti i nastaviti borbu u zatvorskom društvu, vani.

1. oktobra Carlos je bio započeo štrajk glađu u Istočnom Zatvoru, zajedno s Jorge Mariom García Gonzálezom (Liječnički Odjel Zatvora Tepepan), Fernandon Barcenas Castillom (Sjeverni Zatvor) i Abrahamom Cortes Ávilom (Sjeverni Zatvor). Izjavili su: "Objavljujemo ovaj štraj glađu, bez ikakvih zahtjeva ili pitanja. Mi ne tražimo poboljšanje zatvora ili bolje uvjete, radi se jednostavno o zanemarivanju njegove uloge u našim životima, djelujući na koordiniran i solidaran način. Našim djelom pratimo prosvjed 2. oktobra, 46 godina od genocida u Tlatelolcu, ne zaboravljamo i ne opraštamo, vodimo rat do okončanja represije. Nećemo nikada prestati težiti ka našoj slobodi! Nećemo napustiti borbu zbog nje!".

Mario Gonzalez oslobođen je 31. oktobra, nakon što je odriješen svih krivnji! Uhapšen je 2. okobra 2013, dok je kretao na komemorativni prosvjed 45. godišnjice masakra iz 1968.

31. oktobra 2014. suci su donijeli presudu na federalnom suđenja protiv Amélie Trudeau Pelletier, Fallon Poisson Rouiller i Carlosa López Marína zbog nanošenja šteta tuđoj imovini u obliku požara (napad na Tajništvo Komunikacija i Transporta). Naši su drugovi osuđeni na 7 godina i 6 mjeseci zatvora.

Advokati će uložiti žalbu na presudu u roku od 15 dana. Presuda na okružnom sudu za napad na javni mir i nanošenje štete (napad na Nissanovog koncesionara) još nije donijeta.

<strong>Solidarnost s Carlosom, Amelie i Fallon!

Sloboda za Fernanda i Abrahama!

Srušimo zidove zatvora!

Sloboda za sve!</strong>

Izvor: Act For Free