GRČKA: VIJESTI SA SUĐENJA ZAVJERI VATRENIH ĆELIJA (ROČIŠTA 99.-109.) [hr]


109. ROČIŠTE
Na ovom je ročištu bilo zakazano svjedočenje svjedoka obrane, koje su pozvali neki optuženici koji nisu članovi ZVĆ. Prije nego što je započela procedura drugovi iz ZVĆ pročitali su izjavu u vezi njihovog odbijanja svjedoka obrane.
Navodimo nekoliko dijelova izjave:
"... ovo se suđenje privodi kraju. U ovom trenutku vaša pravosudna kultura dodjeljuje nam pravo da pozovemo svjedoke obrane. Međutim, ta logika da nas neka druga osoba brani, nama predstavlja sakaćenje i viktimizaciju.
Svjesni smo činjenice da se parada svjedoka obrane održava na mnogim suđenjima protiv drugova, a među njima se mogu naći čak predstavnici Ljevice i sveučilišni profesori.
Vrlo često svjedoci obrane u punoj suradnji s okrivljenima izgrađuju humani profil okrivljenih, predstavljajući ih kao "dobre osobe", "inteligentne studente" i "čiste ideologe", kako bi zadobili naklonost sudaca. Čitav taj scenarij nama više naliči na psihoterapiju nego na agresivni stav prema sucima. (...) Zato, mi nismo ni "dobre osobe" ni "inteligentni studenti i "čisti ideolozi", koji su proganjani zbog svojih ideala. Mi smo anarho-nihilisti kojima se sudi zato što svoje ideje sproveli u djela i nisu se nikada nizašto pokajali.
Zato odbijamo da budemo žrtve kojima je potrebna obrana. Za nas je najbolja "obrana" nastavak djelovanja ilegalne ćelije ZVĆ i mreže FAI/IRF.
Zato ne tražimo svjedoke obrane već suučesnike da bi počinili "zločin" anarhije (...)".

OLYMPIA, WASHINGTON [SAD]: NAPAD NA NISSAN KONCESIONARA U ZNAK SOLIDARNOSTI SA 5E3 ZATVORENICIMA - ŠTETA U VRIJEDNOSTI OD 100.000$ [hr]

U ranim satima, u petak 18. jula, napali smo Nissanovog koncesionara u auto-trgovačkom centru Olympije, poprskali smo tekućinom za kočnice i prerezali gume novim vozilima u prodaji. Učinili smo to u znak solidarnosti sa Amelie, Carlosom i Fallon (poznatim kao 5E3 zatvorenicima).
Njih troje uhapšeno je Mexico Cityju januara 2014. u vezi požarnog napada na zgradu vlade i na Nissanovog koncesionara u centru grada. Bilo njih troje nevino ili krivo, mi znamo da oni žele svijet bez vlasti, svijet u kojem anarhija ima mogućnost da raste, u kojem su naši neprijatelji primorani se suočiti s neprekidnim napadima. Mi znamo da su Amelie, Carlos i Fallon hrabri pojedinci koji će znati podnijeti štogod ikoja državna snaga odabere da sruči na njih. Nadahnuti smo njihovom snagom, međusobnom podrškom, željom za svijetom bez zatvora i kapitala.
Napali smo navedenog koncesionara da bi naši drugovi znali kako nisu sami, da unatoč njihovom zatvaranju anarhistička borba se i dalje nastavlja. Nadamo se da ćemo vidjeti još počinjenih akcija kao što je ova.
Sjetite se, Jednostavno Je Napasti!
P.S. - Po službenim medijima (link niže) razbijeni su i prozori koncesionara. Mada bi željeli uzeti zasluge i za to djelo, zaista ne znamo kako se to desilo, jer smo koristili samo tekućinu za kočnice i noževe. Možda se koncesionar nada da će izvuči više novca iz ove situacije? Kao što svi znamo kapitalisti su paraziti. Ako je pak neki drugi vandal bio te noći tamo - skidamo kapu!
http://www.komonews.com/news/local/Vandals-damage-23-vehicles-at-Olympia-Nissan-dealership-267730771.html
...

ZADAR [HRVATSKA]: III. DIY HCPANK INTERMEZZO , 06.08.2014. [hr]


Dok ljeto luduje, a mašine privatnih feuda i državnog kapitala pretvaraju more u otrov, a obalu u monolitne betonirane površine, dok noć miruje, a sluge i vlast pretvaraju grad u elitnu destinaciju, u igri vrijednosti i vlasništva u lažima nacionalističke mitomanije, u smjeni bogatstva i siromaštva pod nišanom biznisa, stanovništvo se rastjerava bez oružja. U srijedu 6.8. veselit ćemo se i smijati do suza, a kada smijeh stane sa suzama ćemo potopiti grad u kojem nestaje svaka radost življenja.

Kapetanski park! Upad je 25 kuna, svi troškovi idu bendovima, za hranu i gorivo. Vidimo se!
Bernays Propaganda su skopjanski new wave/post punk bend, s jakom plesnom podlogom, čvrstim bubnjanjem, dominantnim bas linijama na koje se nadograđuju slojevi gitarskih dionica, te karakterističnim i snažnim ženskim vokalom. Nastali pod utjecajem Fugazi, Submission Hold, Gossip i Gang of Four, sa snažnim uporištem u diy punk priči, Bernays Propaganda su politički angažirani, s britkim tekstovima i misterioznim šarmom koji drsko pogađa baš tamo gdje treba – kontra zlonamjernih političara i represivnih društvenih normi! Jedan od najaktivnijih balkanskih bendova, iza sebe imaju bogatu diskografiju, a od ove godine se mogu pohvaliti i dvomjesečnom turnejom po Americi.
Modern Delusion su novi bend iz Zagreba, od strane ljudi koji su svirali (ili još uvijek sviraju) u bendovima kao Welcomin' Committee in Flames, Dykkemann Family i Black Gust. Sviraju pank kojeg predvode synth dionice i dva vokala potpomognute garažnim gitarskim riffovima i napetim post-punk ritmovima. Iako aktivno sviraju manje od godinu dana, do sad su izdali demo kazetu i split singlicu s beogradskim Chresus Jist.
...

GRČKA: VIJESTI O NIKOSU MAZIOTISU [hr]

Kao što znate 16. jula, tokom slučajne kontrole, Nikoz Maziotis je uhapšen nakon što je vatrenim oružjem ranjen u ruku. Od samom početka buržoaska štampa pokušala je predstaviti druga kao "društvenu prijetnju" i omalovažiti političko djelovanje Revolucionarne Borbe. Nikos Maziotis je u stvari branio vlastiti život i svoju slobodu s pištoljem u ruci.
Mediji i policija pokušali su prikazati manipuliranu verziju događaja u kojoj je Nikos Maziotis nasumice pucao dovodeći u opasnost živote prolaznika, što je daleko od istine. Odmah nakon toga započele su intenzivne istrage i pretražen je dom drugova, te je organiziran lov na Polu Roupu koja je pobjegla.
Zdravstveno stanje Nikosa Maziotisa je izvan opasnosti i polovicom septembra će znati da li je potrebno da se još jednom podvrgne operaciji ruke. Iscrpljen je od operativnog zahvata i uzima jake lijekove zbog rizika od infekcije.
Nakon kratkog boravka u bolnici Evangelismom premješten je u zatvorsku bolnicu u Korydallos (Atena), a zatim, čisto osvetnički, premješten u solunski zatvor Diavata, gdje ne postoji potrebna infrastruktura za nadgledanje njegovog zdravstvenog stanja, a komunikacija je otežana.
Unatoč svemu on je i dalje dobro raspoložen i vrlo visokog moralnog stanja.
Ne priznaje policijsku i pravosudnu vlast te im se zato nije ispričao. Rekao je samo da je revolucionar i da se članovi Revolucionarne Borbe ne ispričavaju državnim psima.
Njegovo prisustvo i razmišljanje bit će podrška oružanom revolucionarnom djelovanju, a nadasve Revolucionarnoj Borbi. Potvrđuje da je njega i Polu Roupu samo nastavak borbe naveo na bijeg i život u ilegali.
Od dana njegovog uhićenja bilo je brojnih trenutaka solidarnosti i kontrainformacije vezane za događaj, a napori se nastavljaju.
Općenito za august ćemo dati prioritet zdravstvenom stanju i pokušat ćemo ga vratiti u Korydallos.
...