Titolo: ATENA [GRČKA]: NAPAD POŽAROM U ZNAK SOLIDARNOSTI S EVI STATIRI I ATHENOM TSAKALOU
w-5-wp-547-import-1.png

U zoru 2. septembra 2015. zapalili smo:

- 2 bankomata Nacionalne Banke u četvrti Galatsi

- 1 bankomat Alfa Banke u kvartu Patisia

- 1 bankomat Pirejske Banke u predgrađu Peristerije

- te razbili bankomat Pirejske Banke u četvrti Galatsi

Jedini naš povod bila je naša želja za napadom. Napasti društvo-zatvor koji pokušava ukalupiti, diskriminirati i klasificirati naše potrebe, želje i odnose, te prilagoditi ih kako bi služili njegovim ciljevima: neprekidan sistem represije i strateške manipulacije subjektivnosti i različitosti.

Rezultat koji moramo postići kao anarhisti je slijedeći: zajamčiti da mi namećemo tok našeg svijeta koji teče u ritmovima koji određuju naše anarhističke volje, daleko od svjetla strojeva moći; protiv društvene realnosti ekonomske, znanstvene i ideološke dominacije, morala tržišta i jednog svijeta koji je klasificiran i programiran da proizvodi pitanja s već spremnim odgovorima.

Protiv tog okvira dominacije odabrali smo da nastavimo ustaničko djelovanje ovdje i sada. Jasno je da će aparat moći učiniti sve što može kako bi ugušio sve što opire osiromašenju života. Kao posljedica toga moć primjenjuje najoštriju mjeru i društvenu prihvatljivu: zatvor. U tamnicama demokracije nalaze se oni koji su odabrali da djeluju na temelju svojih želja za slobodom, umjesto da prihvate sužanjstvo i nepostojanje. Anarhistički zatvorenici su naši drugovi u ratu protiv postojećeg i nećemo ih prepustiti sudbini u raljama pravosudnog usranog sistema. Ne smijemo zaboraviti naše drugove u zatvoru, ali ne smijemo ih ni idolizirati. Želimo jasno reći da se ne plašimo posljedica naših djela, niti dovodimo u pitanje i sumnju njihovu vrijednost.

Stavovi zatvorenika ostali su dosljedni i neizmjenjeni unatoč zatvorskim uvjetima. Zato vlast koristi prljave metode da bi ih iskušala i slomila. Organi Moći, sa svojom karakterističnom vendettom ne oklijevaju okriviti solidarnost, kao i obiteljske te osobne odnose, čineći svoju osvetničku maniju sve očitijom - kao u slučaju Atene Tsakalou, majke Gerasimosa i Christosa Tsakalosa, i životne partnerice Gerasimosa, Evi Statiri.

Ovaj prvi val napada je odgovor na osvetničku eksploziju države, kao i znak solidarnosti s anarhističkim zatvorenicima diljem svijeta.

SLOBODA ZA SVE KOJI SU U ĆELIJAMA

NEODGODIVO OTPUŠTANJE EVI STATIRI

UKIDANJE MJERA OGRANIČENJA PROTIV ATENE TSAKALOU

Plameni obzori

Izvor: InterArma