Titolo: ITALIJA: POKRENUT ANARHISTIČKI CRNI KRIŽ
w-5-wp-52-import-1.png

Plamenovi pobune i dalje osvjetljavaju mrak jednog svijeta inače usmjerenog na uništenje pojedinca i na homologirano ropstvo: namjera ovih stranica je raspirivati ove plamenove i zapaliti druge.

Jedna od malobrojnih prednosti koje nudi paroksistička potraga za globalnom informacijom je otkriće da i na antipodima postoje srca koja kucaju istim ritmom kao naša i koja naoružavaju ruke spretne za mnogo više od pukog kucanja po tastaturi. Jurnjava tehnološkog društva prema ambisu postaje sve mahnitija, ali borci čitavog svijeta održavaju korak, i uz rizik da ih pregazi tako divovsko čudovište ipak ga nastoje omesti i srušiti na tlo. Sada je trenutak da se zasuću rukavi i učini što više.

Uz takvu smo tenziju odlučili pokrenuti novi Anarhistički Crni Križ. Započinjemo ovaj put svjesni da živimo u vremenima u kojima postaje sve lakše platiti visoku cijenu za odabir nastavka širenja određenih ideja i prakse, ali oduvijek smo tvrdili da je rezignacija suučesnica i - mada ne pripadamo onima koji smatraju da "pero vrijedi koliko i puška" - već je postalo očigledno da se i unutar takozvanog anarhističkog pokreta stvorila nepodnošljiva homogenost ideja, da povezane prakse sve više naliče na ishod jedne dradžbe "tko nudi manje" te je stoga neophodno da se glasovi ponovno čuju. Prekidamo zaglušujuću tišinu ovih posljednjih godina, svjesni činjenice da se neki glasovi, naši, već predugo vremena nisu čuli.

Ovaj novi Crni Križ rođen je s određenim ciljem da postane vježbalište ideja, s jednim najmanjim zajedničkim višekratnikom: središte u destruktivnoj praksi, pošto nije više dovoljno koristiti pojam "direktna akcija" budući da je poprimio značenje "svega i suprotno od svega"... Naravno, dati ćemo što više prostora doprinosu drugova koji su upali u mrežu represije, ali bez da zapadnemo u nekakav oblik obojenog crvenog križa, već podržavajući na svaki način nastavak njihovog puta borbe.

Cilj projekta, koji neće nikada smjeti poprimiti tonove i oblike skrbi, je ponovno pokretanje određenih ideja i dosljedno tome, određenih praksi.

Nadamo se da će se, krenuvši od navedenih pretpostavki, roditi jedna prava rasprava, koja neće nikada spasti u bijedno partizanstvo, nego da će biti toliko živa da se zažari sve do sukoba, zato što smo umorni od mlakog i prilagodljivog "može sve".

Odlučili smo da realiziramo i papirnati oblik newslettera, opipljivijeg i trajnijeg od brzog proticanja mreže, održavajući ipak istoimeni blog s osnovnom funkcijom zamašnjaka i najbržeg sredstva za širenje vijesti i izjava o akcijama i represiji. Osjećamo potrebu za fizičkim oblikom novina, ne zbog nostalgničnog sterilnog fetiša, nego zato jer smo uvjereni da se ne možemo nastaviti žaliti na destruktivne štete tehnološkog društva i ignorirati da smo smo i mi anarhisti dozvolili da se svedemo na puke "korisnike" jednog sve virtualnijeg svijeta u kojem čak i borbe ulaze u idiotski mehanizam "popularnosti" na temelju koliko "lajkova" dobiju...

Osim toga, želimo ponovno stvoriti jedan fizički prostor u kojem ćemo se sastajati, suočavati i pronalazati nove suučesnike. Očekujemo brojne doprinose, i kritičke, i učinit ćemo sve moguće da kreiramo prilike za predstavljanje newslettera, i da se ponovno gledamo u oči dok govorimo o onome što je i dalje naša najveća goruća želja: uništenje ovog postojećeg koje nas uništava i radost doprinošenju njegovog pretvaranja u ruševine.

Izvor: Croce Nera