Italija: Operacija „Scripta Manent” – Vijesti (03.10.2016.)

Jučer, 02.10., doznali smo da je drugarica Valentina Speziale premještena u zatvor u Latini još prije tri dana (krajem prethodnog tjedna). Njena nova adresa:

Valentina Speziale, Via Aspromonte, 100 – 04100 – Latina LT – Italia

Što se tiče vijesti o uvjetima drugova u zatvoru situacija je slijedeća:

Za Danila se sa sigurnošću zna da mu je blokirana neka pošta koju je trebao dobiti, između kojih i sinova. I da samoj djeci nije dozvoljeno da vide roditelje (Danila i Valentinu) tokom posjeta.

Svim uhapšenim drugovima nije dozvoljena da međusobno komuniciraju, što znači i da im je zabranjeno da se dopisuju. Iz tog je razloga propao njihov plan o stvaranju specijalnih zatvora samo za anarhiste, kao što je odjel visoke sigurnosti u Ferrari i Alessandriji. To pretpostavljamo iz činjenice da se prvi premještaji odvijaju prema drugim zatvorima.

Šikanira se drug Marco Bisesti, kojeg su zatvorili u „podrum” zatvora Rebibbia zato što je odbio da se podvrgne TBC-testu (uobičajeno u nekim zatvorima). Navedeni podzemni odjela logora je pun vlage, a drug nije dobio pokrivač da bi se pokrio barem noću. Dakle, potrebni su, tko želi poslati paket zatvorenicima, deke, džemperi i slično. No, budući da će drugovi biti premješteni savjetujem da se kontaktiraju advokati ili drugovi koji prate pobliže situaciju prije slanja paketa, uključujući i novac.

Optužbe koje su odbačene protiv drugarice Anne Beniamino su „B” i povezane s istim djelom.

Tužitelj je za napad u Parmi (optužba „B”) zatražio kazneno djelo „masakra”, ali istražni sudac je odbio navedenu optužbu jer po njemu se na ne-eksplodiranoj napravi prekidač nalazio u poziciji „off”, dakle nije bila pristuna namjera da se ubije i stoga počini masakr.

7. oktobra sud će preispitati slučaj, pošto je je novi inkvizitor torinskog tužiteljstva R. Sparagna uložio žalbu kako bi se odobrilo kazneno djelo „masakra” (čl.280 k.z.) protiv drugova, kojeg je odbio sudac, i kako bi se odobrilo hapšenje nekih drugova koji su trenutno samo pod istragom. Hapšenja koje je on zatražio za jutro 6. septembra, ali koje istražni sudac nije prihvatio i potpisao.

Još jedno odbačeno specifično kazneno djelo na teret Anne je optužba „E”. Za paket-bombu poslanu Sergiu Cofferatiju [bivši gradonačelnik Bolonje i predsjednik sindikata, nap.prev.].

Drug Alfredo Cospito nalazi se i dalje u izolaciji nakon više od mjesec dana zbog geste solidarnosti sa ZVĆ.

Prekinimo izolaciju koju država i još jedan inkvizitor žele stvoriti prema drugovima. Nisu potrebni samo telegrami „saučešća”...

RadioAzione

Nove adrese:

BISESTI MARCO: C.R. REBIBBIA via Raffaele Majetti n. 70 – 00156 ROMA – ITALIA

MERCOGLIANO ALESSANDRO: C.R. REBIBBIA via Raffaele Majetti n. 72 00156 ROMA – ITALIA

BENIAMINO ANNA: C.C. CIVITAVECCHIA via Aurelia nord km 79,500 n. snc 00053 – ITALIA

CREMONESE DANILO EMILIANO: Str. delle Campore, 32 – 05100 Terni TR – ITALIA

SPEZIALE VALENTINA: Via Aspromonte, 100 – 04100 – Latina LT – ITALIA

ALFREDO E NICOLA SE NALAZE I DALJE U FERRARI NA ODJELU VISOKE SIGURNOSTI

DANIELE: C.C. regina coeli Via della lungara n29 – 00165 Roma – ITALIA